Spojka
-
Re: spojkový pedál,hydra okruh
byl to vybroušený kroužek na,,přítlačáku,,...
Re: Spojka
Tak lidi, moc děkuju za všechny rady, bylo to nakonec na servis, dělal to přítlačák, jak to říkal Čert. Teď už je tam snad nové všechno, co by mohlo dělat neplechu, tak doufám, že autíčko bude sloužit bez problémů . Ještě jednou všem moc díky, Jirka
-
spojková sada x1 1996
ahoj přátele xantiaci obracím se na vás s prosbičkou pravděpodobně mi upadla packa z přítlačného talíře chtěl jsem se zeptat jestli by jse mi někdo doporučil nějakou spojkovou sadu která by byla dobrá nebo se kterou máte skušenosti v rámci přijatelné cenové relace......projížděl jsem net a je spousta druhovýroby tak i originálních sad a našel jsem i repasované sady.předem děkuji za případné rady....samozřejmě uvítám i rady a návody popřípadě co mě muže překvapit při vyndání převodovky...
Re: spojková sada x1 1996
Přemýšlel jsem zda koupit od Boba (http://autodilyhulin.cz/spojka,110.html)na X1 1,8i 16V,nakonec jsem si koupil u nás set LuK za 3497kč (byl hned druhýden zatímco od bobo za deší čas a chvátal jsem ,cenově to tenkrát bylo skoro stejné ale dostal bych to déle).Před půl rokem jsem pomáhal měnit spojku na X2 taky 1,8 16V kolega koupil (cenu nwn) Valeo a rozdíl byl ten,že ve valeu byl i středící kolík.
Zatím OK ale mám ročně tak deset tisíc.
Osobně bych,pokud nechvátá,bral od Boba,viz odkaz výše.Je to Valeo a cena dobrá ale musíš +-150 poštovné.
Zatím OK ale mám ročně tak deset tisíc.
Osobně bych,pokud nechvátá,bral od Boba,viz odkaz výše.Je to Valeo a cena dobrá ale musíš +-150 poštovné.
C5 2,0i 16V 100kW + LPG ; C4 1,6-16V HDI 66kW
-
Re: spojková sada x1 1996 1,9TD
no uvidím každopádně ti děkuji za info...no spěchá to i nespěchá radeji si počkám na lepší aby to vydrželo....ještě se zeptám je to hodně pracné nebo se to nechá.....budu jí měnit prvně tak nevím to víš na škodovkách 120 a favoritech to byla sranda tohle je trochu větší převodovka a také málo přístupu okolo....
zdar,
Valeo bez problémů, cena přijatelná, jezdím s ní skoro 20 tisíc km. Na Peugeotu 405 jsem ji taky měnil, se spojkou Luk jsem najezdil zhruba 50 tisíc. Do Xantie jsem spojku kupoval od Boba, nevím jestli 1,9 TD má taky táhla řazení jako benzínový 1,8, jestli jo doporučoval bych je prohlídnout ještě před výměnou, jsou tam tři, u mě to nejdelší drželo jen silou vůle, takže jsem pak ještě doobjednával nový, i když starý se dá repasovat, ale zabere to zas další čas. před demontáží převodovky to chce vyndat obě poloosy, když vyndáš jen levou, riskuješ rozlomení "domečku" náhonu tachometru, je hliníkovej a nedá se slepit, teče pak tudy olej. Poloosy pak dobře dotahnout, musí se ti tam vejít i ta korunka, když jí tam nedáš, trošku se to jízdou povolí a zničníš ložisko. Po výměně to chce trochu si pohrát s nastavením lanka, pedál by měl jít v normální poloze trošku nadzvednout, ale ne víc než 60 mm.
Pracný to je, i když se to dá udělat i na zemi jen se zvednutým předkem. Ale tohle ti nedoporučuju, jestli máš jen trošku možnost v dílně zvednout celý auto je to podstatně lepší
Valeo bez problémů, cena přijatelná, jezdím s ní skoro 20 tisíc km. Na Peugeotu 405 jsem ji taky měnil, se spojkou Luk jsem najezdil zhruba 50 tisíc. Do Xantie jsem spojku kupoval od Boba, nevím jestli 1,9 TD má taky táhla řazení jako benzínový 1,8, jestli jo doporučoval bych je prohlídnout ještě před výměnou, jsou tam tři, u mě to nejdelší drželo jen silou vůle, takže jsem pak ještě doobjednával nový, i když starý se dá repasovat, ale zabere to zas další čas. před demontáží převodovky to chce vyndat obě poloosy, když vyndáš jen levou, riskuješ rozlomení "domečku" náhonu tachometru, je hliníkovej a nedá se slepit, teče pak tudy olej. Poloosy pak dobře dotahnout, musí se ti tam vejít i ta korunka, když jí tam nedáš, trošku se to jízdou povolí a zničníš ložisko. Po výměně to chce trochu si pohrát s nastavením lanka, pedál by měl jít v normální poloze trošku nadzvednout, ale ne víc než 60 mm.
Pracný to je, i když se to dá udělat i na zemi jen se zvednutým předkem. Ale tohle ti nedoporučuju, jestli máš jen trošku možnost v dílně zvednout celý auto je to podstatně lepší
X2 1,8i 16V kombi, LPG
-
no možnost mám to udělat v práci na kanále vybavený hydraulickým heverem až budu trochu pouštět motor niž.... tak jak to popisuješ to vypadá že to nebude nic moc složitý ale je mi jasný bude s tím práce.... no uvidím obědnám spojkovou sadu a skusím možné nemožné každopádně děkuji za příspěvky....budu o to chytřejší...táhla řazení vím jsou tři dával jsem je loni v létě nové...tak snad by měli ještě držet......při nejhorším mam ty staré schované ještě nevyskakovali z kuliček ale byly volné tak jsem je dával nové tak na ježdění chvilku by ještě stačily pokud by se tychle při demontáži rozsypaly....nž bych třeba objednal nové ale raději nechci nic zakřiknout.....
Čau jestli se do toho budeš pouštět mohl by si to trochu zdokumentovat? Čeká mě úplně to stejné na tom stejném motoru, tak bych už nebyl tak překvapený když budu vědět co mě čeká a třeba i dalším by se to šiklo.
myslím že Valeo je OK,dává to citroen v prvovýrobě a LuK je myslím taky OK.Výměna nevím na shade mi to přijde horší (motor musí ven )nedělal jsem jen jsem měnil motor.Na 1.8-16V jsou na převodovce (nwn jak ostatní motorizace,ale asi taky) upevněny hadičky,kabeláž a ukostření.O táhlech psal LubošX a o tom domečku tacha-na své jsem jej sundal bez demontáže poloosy před odpojením spojka a taky to šlo bez rozlomení domečku.
C5 2,0i 16V 100kW + LPG ; C4 1,6-16V HDI 66kW
-
pokusím se to nejak zdokumentovat a pak to sem mužu vložit....každopádně se do toho budu určitě pouštět jsem bez auta jako bez ruky.... a na drahé servisy nemam prachy a navíc by to byla ostuda Automechanik a opravář a bude dávat auto do servisu.....to by opravdu nešlo.... jen scháním ruzné povídání na co si dát pozor dělaly jsme doma spojky na škodovkách,fiatech,fordech.ale xantia bude moje první.... tak uvidím....