Klimatizace

Rubrika pro hledání řešení na Vaše problémy.
Odpovědět
zombeek
Kontaktovat uživatele:

Re: klimatizacia

Příspěvek od zombeek »

A taky zkontroluj, jestli nejsou vrtule přidřené, musí se točit lehce ... jinak se to pálí kde to jde (to mám odsud :))
X2 Break 1.8i 16V Gris Quartz 05/1998 ABS/klima/tažné : Obrázek
sima
Kontaktovat uživatele:

Re: klimatizacia

Příspěvek od sima »

Jak píšou kluci elektrika dostává komplet na prdel,ale v 99% to vyřeší jen repase či výměna motorků sahar,jsou KO..Jo samo se musí zkontrolovat případně vyměnit zapeklé relátka,zásuvka k nim je tam myslím taky jestli si to dobře pamatuji,s tou bývá problém,nejlépe dát jinou starší co není zpečená, atd.
Subaru Forester 2.0 2002
Saxo 2000 1.1
bývavalo:X2 Berline 1.8 16V-98-LPG
marian.hutira

Re: Klimatizace/výkon motoru

Příspěvek od marian.hutira »

Som si istý, že "automatika klímy" v Xantii nepracuje s reguláciou výkonu kompresora, ale s reguláciou teploty pomocou nastavovania klapky vzduchu na riadiátore. To znamená, že kompresor ide vždy naplno, len sa podľa nastavenia teploty reguluje domiešavanie teplého vzduchu z vonku/interiéru a chladného vzduchu z výmenníka klimatizačného okruhu. Jedná sa teda o automatizovanú reguláciu, lenže o generáciu starší spôsob. Určite sa táto "automatika" nepostará o to, aby sa ušetrilo palivo pri záťaži od kompresora.

Či sa kompresor odopína pri úplnom zošliapnutí plynového pedála, to neviem určite, necítil som to na výkone a nie je k tomu kontrolka ;)

MarianH

mevi píše:no čerte to co pišeš se projevi u slabeho motoru a manualni klimy. u 2.0 16V s automatickou klimou nepoznaš rozdil a pokud ano je někde chyba. nikdy jsem neměl potřebu detailně zkoumat chod klimy ale v 1995 kdyz jsme kupovali prvni x1 2.0i tak se prodejce holedbal tim že klima u xantie funguje tak ze v pripade potreby vyzsiho vykonu (akcelerace) se klima sama na danou chvili odpojuje.
Xantia Break 2.1TD Exclusive 1998
laďa

Příspěvek od laďa »

zdravím pánové.
Tak jsem teď taky začal řešit klimatizaci. Už 3roky jsem na ni nechytl,tak jsem se chtěl objednat na kontrolu,protože se mi už sem tam sama vypne(myslel jsem že je tam málo chladiva). Jenže jsem ji teď cestou domů z práce zapnul a u baráku si řekl, že zkusím kolik fouká min. teplotu. Nastavená min. teplota automat fukar a nastavené na foukání středovými výdechy. Vzal jsem teploměr z baráku a dal ho rovnou k výdechu. Teplota venku kolem 30°C a teplota z výdechů 5°C. :shock: Ani jsem tomu nechtěl věřit. A teď,pokud by byla klima poloprázdná,dala by tak nízkou teplotu? Jde o to že každá kačka dobrá tak jestli ještě nepočkat do příštího léta. Jak vám jede klima? Díky za vaše případné postřehy.
Houpání zdar.
DukeVanZoom

Příspěvek od DukeVanZoom »

Klima se ti nerozjede pokud bude poloprazdna....
Xantia II '99 Break HDi Exclusive
Obrázek
mevi

Příspěvek od mevi »

klima se ti nerozjede když je prazdna!!! když je poloprazdna tak se klidne rozjede a až po chvilce vypne na tlakovej snimač.
sima
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sima »

Jo málo náplně vypne klimu od tlaku,ale řekl bych,že je to ještě méně než půlka náplně,každopádně jo klima se nerozjede,jen když je tam zbytek či nic,takže dle toho nic nepoznáš.
Spíš je důležité že 5C je fakt na klimU v xantii krásná hodnota,ale toto lze dle mě docílit jen naplněnou a plně funkční klimou.Když by chybělo trochu střelím 200gramů ještě by to takhle mohlo chladit,ale chybějící půlku jsem už vždy poznal i pocitově,nemusel jsem ani měřit.
Mě uteklo za víc jak rok jen 120 gramů,což mě tedy překvapilo,tak včil plním ob rok a chladí tak jak má-"v hicu"posledně dokázala taky těch 3-5 Celsia na výdechu.
Jinak takový test od oka,pokud to chladí dobře a nechtějí se dávat kč za znovunaplnění:nechej běžet pár minut klimu a ať ti někdo někdo vypne klimu,v tom momentě se podívej,zda ti v "oku" čeří hodně bublinky,pak by už mělo být náplně málo.
Subaru Forester 2.0 2002
Saxo 2000 1.1
bývavalo:X2 Berline 1.8 16V-98-LPG
mevi

Příspěvek od mevi »

to vypinani a zapinani by taky mohla delat vlhkost v systemu a nasledne zamrzani trysky
Martin Mad
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Mad »

Taky mám problém s klimou.
Nechal jsem si doplnit klimu asi před měsícem. Po třech letech chybělo jen asi 100 g, ale potom mi začala klima bláznit. Když jsou velký vedra tak se klima spíná a rozpíná pořád dokolečka. Za jízdy to poznám podle opakovanýho "cukání" výkonu motoru. Někdy když neni motor v záběru slyšim chvílema i takový plechový drnčení. Když klimu vypnu, tak motor normálně táhne.
Když stojím a zapnu jí na volnoběh, motor si přidá na otáčkách, sahary se roztočej a klima běží. Po chvilce se ale klima rozepne a ve vteřinovejch intervalech se spíná a rozpíná, což je provázeno pravidelnym cvakánim (zřejmě spojky). Při každym cvaknutí trochu klesnou otáčky a pak se zase vrátí zpátky.
Před doplněnim klima nic takovýho nedělala, tak jsem zajel za klimařem a nechal si trochu "upustit", ale nepomohlo to. (dřív tam bylo chladiva míň a problémy jsem nepozoroval - klimu jsem používal jen občas) Klima je teď naplněná na tlak 1,8 což je prej v toleranci. Před "upuštěním" tam byl tlak 2,0.
Tohle všechno se děje jen když je velký vedro. Když není horko, tak se to objeví jen občas.
Jenže já chci klimu zrovna když je hic! :?
Tuší někdo kde by mohl bejt zakopanej pes?
X2 Break 1.8i 16v, 06/2000, klima
kejkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejkl »

Zdravím,
využiju tohle vlákno a zeptám se na jednu věc ohledně klimatizace. Čeká mě naplnění a potřeboval bych vědět, kolik náplně tam patří. Nikde jsem to v návodu ani na nějaké samolepce v motoru nenašel.
Díky
X1, Berline 2.0 16V 97kw, r.v.96, ABS, aut. klima, 2x airbag, Hydraktiv 2, Plzeň
Odpovědět