Nádobka osřikovačů

Rubrika pro hledání řešení na Vaše problémy.
Odpovědět
kejkl
Kontaktovat uživatele:

Nádobka osřikovačů

Příspěvek od kejkl »

Mám s nádobkou ostřikovačů nějaký problém. Při dolévání kapaliny, ještě než je plná, začne z podběhu vytékat dolévaná kapalina. Je nádobka prasklá nebo jen vypadlá nějaká hadička?
P.S. mám auto celkem krátkou dobu a už od začátku nefunguje ostřikování zadního okna. Na zadním stěrači jsem koukal na trysku jestli není ucpaná, ale tam problém nebyl.
Díky za každou radu
X1, Berline 2.0 16V 97kw, r.v.96, ABS, aut. klima, 2x airbag, Hydraktiv 2, Plzeň
Derby-Senda
Kontaktovat uživatele:

Re: Nádobka osřikovačů

Příspěvek od Derby-Senda »

Na nádobce je přepad s hadičkou je možné že tam hadička není nebo ti netěsní přívod do nádobky měl by ses tam dostat po sundaní kola a podběhu nic tam asi neuvidíš ale rukou se tam asi dá šáhnout

Přívodní trubka je zde http://derbysenda.rajce.idnes.cz/Xantia/#DSC00530.jpg

Zadní ostřikovač má stejnej motor jako přední jen se musí točit obráceně mohla by být v haji páčka a proto tam nejde napětí chce to změřit
Xantia Break 2.0HDi 80kw
Subaru Impreza GT 2.0T 155kw
kejkl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejkl »

Ok. Podívám se na to. Fotka hodně napověděla. Díky moc
X1, Berline 2.0 16V 97kw, r.v.96, ABS, aut. klima, 2x airbag, Hydraktiv 2, Plzeň
mevi

Příspěvek od mevi »

ten husi krk dost často praská a pak to teče přímo z nej když doleváš
Technik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Technik »

V zadním stěrači může být ještě koroze v kloubku, který přechází z podedveří nahoru k ramínku. Je tam cca 1 mm průměr dírka. Já ji měl zaoxidovanou bordelem z toho kovu, po protažení ostřikovač funguje. Zda voda tryská zjistíš, když si sundáš plast dekl na kufru a odpojíš hadičku. Pokud z ní voda bude stříkat, hledej problém právě v tom průchodu nahoru k ramínku. ;-)
Xantia X1, r.v. 1997, 1.9TD, klima
Majk.Z
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majk.Z »

Jak píše Technik, bude problém v tomto. Ale stejně, na X1 berline ten zadní ostřikovač stejně stříká na pytel, zkoušel jsem zjistit, jestli ještě není na tu "trysku" na ramínku nějaký nástavec, měnit to i za jiné ramínko a jiné vylomeniny, protože stejně to byl jen takový pidičůrek, že při setření si to zadní okno člověk spíš víc rozmatlal, než umyl. Tohle u X1 nedovymysleli. Mám za to, že X2 to pak už má jinak, tzn. normálně jako jiná auta, trysku mimo ramínko, ale to už si nejsem úplně jist.

Jinak, co se týče tekoucí nádobky na ostřikovače, vyřešil jsem to tak, že jsem si navrtal do brejlí (v horní straně, vedle gumy, o kterou se opírá kapota) malou dírku, tudy protáhl to odvzdušnění nádobky a aby to nepadlo zpět do podběhu (nebo jestli to při opravě někdo nepřichytil jak měl...), nacpal jsem tam starou trysku z karburátoru, už nevím z čeho. Bylo to tak malé, že si toho nezkušené oko naprosto nevšimlo. Sice jsou brejle trochu níže (asi o 3 cm), než hrdlo, ale pokud nepřelíváš až úplně k víčku, tak Ti to zas až tak vadit nebude.
Dnes:
CéPátá Berla 2.0 HDi/80kW 01'
XeMo Berla 2,1TD 99'
Technik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Technik »

Majk.Z píše:protože stejně to byl jen takový pidičůrek, že při setření si to zadní okno člověk spíš víc rozmatlal, než umyl. Tohle u X1 nedovymysleli

X1 berline má na tom ramínku trysky dvě. :-) Jedna je namířená tak, že stříká ke konci ramínka. Ta jde vidět. A pak je druhá, která je cca v půlce té plastové trubičky a je to pouze malá dírka o průměru špendlíku (ne jeho hlavičky). ;-)

Já si na omývání zadního okna nemůžu stěžovat. Pokud teda zrovna nemám gumičku na ramínku v pytli. :-D
Xantia X1, r.v. 1997, 1.9TD, klima
Odpovědět