Žárovky v palubce-výměna za LED
- zombeek
- Kontaktovat uživatele:
Žárovky v palubce-výměna za LED
Ahojte,
musím vyměnit prasklou žárovku v přístrojovce, a všude doporučují preventivně rovnou vyměnit i všechny ostatní. Chtěl bych je nahradit LEDkama, ale nevím jaká velikost/patice tam vlastně je, ještě jsem to neměl nikdy rozebrané. V ovladači topení je B8.4D (krátká patice), podle fotek na netu bude v přistojovce B8.5D? Čili bych měl pořídit třeba toto?
Díky předem za jakékoliv info.
musím vyměnit prasklou žárovku v přístrojovce, a všude doporučují preventivně rovnou vyměnit i všechny ostatní. Chtěl bych je nahradit LEDkama, ale nevím jaká velikost/patice tam vlastně je, ještě jsem to neměl nikdy rozebrané. V ovladači topení je B8.4D (krátká patice), podle fotek na netu bude v přistojovce B8.5D? Čili bych měl pořídit třeba toto?
Díky předem za jakékoliv info.
Re: Žárovky v přístrojové desce
Neporadím ti , jestli tam bude pasovat ta ledka z odkazu . Ale počítej s tím , že podsvit nepůjde stáhnout . Bude pořát svítit hodně , chtělo by to pak k regulátoru přidat sériově odpor .
X2 1999 2.0HDI 80kW Exclusive .
-
- Kontaktovat uživatele:
podle fotky nejde poznat jestli je velikost patice stejna ale upřímně za 28 korun radči bych koupil nové žarovky patice se měnit nemusí a seriově odpor nepomůže musí se použít jiný regulátor + ledká nemá rozptyl světla a bude podsvícení nerovnoměrné osobně mám palubku komplet v LED i s kontrolkama tak vým o čem mluvým
Xantia Break 2.0HDi 80kw
Subaru Impreza GT 2.0T 155kw
Sou i LEDky s rozptylem . Třeba tady : http://www.metronix.cz/
X2 1999 2.0HDI 80kW Exclusive .
- zombeek
- Kontaktovat uživatele:
Jde mi spíš o typ patice než o tuto konkrétní diodu (ještě jsem to našel i jako BAX10), když budu vědět co mám hledat tak většinou najdu Zamýšlel jsem je zatím jen pro kontrolky. Viděl jsem už i diody se 180°rozptylem, jen nevím jestli dělají i takto malé. Díky za to info o regulaci, tu docela využívám, tak si to ještě rozmyslím.
A ty samotné žárovky mají nějaké označení, nebo stačí jen chtít náhradní žárovky do budíků bez patice a dostanu co potřebuju?
A ty samotné žárovky mají nějaké označení, nebo stačí jen chtít náhradní žárovky do budíků bez patice a dostanu co potřebuju?
-
- Kontaktovat uživatele:
Označení žarovek neznám ale menší bezpaticové se nedělají nebo sem je zatím nevyděl a maj 1.2W
Xantia Break 2.0HDi 80kw
Celoskleněnky do budíků... třeba tady......http://www.torioplus.cz/zbozi/1-2w-celosklo-cervene/
to že píšou červené neřeš, ale řeš patice pod nimi, jsou ve více variantách, ta základní je s kleštinou, možnost výměny pouze skleněné baňky, pak je další druh, ty jsou kompaktní zde baňku nevyměníš a potom ještě řada speciálních, většinou zmenšené typický příklad jsou ty dvě v podsvetlení topeni na xantii.
Jinak i ty vlastní malé baňkovky, celoskleňené mají typování a to vyčteš třeba tady: http://www.levneautozarovky.cz/7-1-2w-12v , do kontrolek bych použil tyhle http://www.autodoplnky-shop.cz/goods_id=6610/ Ledky, ale pozor na správnou polaritu, výhodou je, že pokud bude na autě zlobit kostra, nebudou kontrolky blafovat(polovodičová ledka svítí jen v daném směru, narozdíl od skla, které umožní i opačný tok proudu a tím i svit) .
to že píšou červené neřeš, ale řeš patice pod nimi, jsou ve více variantách, ta základní je s kleštinou, možnost výměny pouze skleněné baňky, pak je další druh, ty jsou kompaktní zde baňku nevyměníš a potom ještě řada speciálních, většinou zmenšené typický příklad jsou ty dvě v podsvetlení topeni na xantii.
Jinak i ty vlastní malé baňkovky, celoskleňené mají typování a to vyčteš třeba tady: http://www.levneautozarovky.cz/7-1-2w-12v , do kontrolek bych použil tyhle http://www.autodoplnky-shop.cz/goods_id=6610/ Ledky, ale pozor na správnou polaritu, výhodou je, že pokud bude na autě zlobit kostra, nebudou kontrolky blafovat(polovodičová ledka svítí jen v daném směru, narozdíl od skla, které umožní i opačný tok proudu a tím i svit) .
Xantia x1, 1.9tD, lahvově zelená, combi, park. asistent, Gprs dozor, tempomat
- zombeek
- Kontaktovat uživatele:
Díky za upřesnění, já už se tím teda prokousal sám a objednal, tak aspoň vím, že dobře a nebude mě čekat nepřijemné překvapení že vlezu s hrstí žárovek do auta a pak je budu moct tak akorát vysypat do vedle stojícího kontejneru
Ledky nechávám na jindy, až bude čas na pokusy s jejich regulací - nechci mít po delší jízdě v noci vypálenou přístrojovku do sítnice. Derby-Sendo, mohl bys sem hodit něco o regulátoru který jsi použil ty?
Ledky nechávám na jindy, až bude čas na pokusy s jejich regulací - nechci mít po delší jízdě v noci vypálenou přístrojovku do sítnice. Derby-Sendo, mohl bys sem hodit něco o regulátoru který jsi použil ty?
-
- Kontaktovat uživatele:
zatím teda žadný regulátor nemám ale plánuju použít vykonový potenciometr snad vydrží a ještě k ledkám do kontrolek tak airbagy diagnostika a ještě něco mi ledky svítili lehce pořád musel jsem v serii zapojit žárovku zpět
jak píše čert v palubce se dá výměnit jen žárovička ale chce to nejaké kleště rukou vyndat nejde ale u topení se musí měnit celá patice v xantii sem zatím žádné jiné typy nenašel
jak píše čert v palubce se dá výměnit jen žárovička ale chce to nejaké kleště rukou vyndat nejde ale u topení se musí měnit celá patice v xantii sem zatím žádné jiné typy nenašel
Xantia Break 2.0HDi 80kw
Nevím co řešíte. jednou za 10 let koupím kvalitní žárovky ( třeba Osram) do paubky a vyměním .... Jedině co mě štve , tak je slabé podsvícení ovladačů na topení, ty spodní běžce nejsou skoro vidět ..