otáčkoměr,tachometr-přetáčení,zasekávání atd.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: tachometr
ČERT_z_Bx jenom 1km to máš teda hodně přesný ja mám vyzkoušeno že to dělá aspon 5km do 100km/h pak to jde až k 10km rozdílu při 160km/h tacho sem měl na navi 150 a něco km/h
Xantia Break 2.0HDi 80kw
Subaru Impreza GT 2.0T 155kw
Díky moc za odpovědi.
S tím otáčkoměrem jsem to myslel tak, jestli je to stejný systém snímání, jako u tachometru. U otáčkoměru se mění napětí, nebo odpor? Nebo něco jiného?
Jinak je mi jasný, že u otáčkoměru záleží na otáčkách motoru a ne na průměru kol
Předpokládám, že poslední X1 už bez bowdenu tachometru to mají stejné jako X2, jenom s tím rozdílem, že mají mechanické počítadlo km a ne displej, takže se signál přenáší na nějaký bazmek, který točí s počítadlem.
Otázka trošku mimo PSA: Neví někdo, jak mají snímání rychlosti dělané třeba Octavie I(=Golf IV), nebo staré Golfy III s elektronickým snímačem rychlosti? Je to stejný systém? Tam prý se to lišilo nějakou součástkou(možná jen softwarem v ní) v budíkách podle průměru kol na daném autě.
S tím otáčkoměrem jsem to myslel tak, jestli je to stejný systém snímání, jako u tachometru. U otáčkoměru se mění napětí, nebo odpor? Nebo něco jiného?
Jinak je mi jasný, že u otáčkoměru záleží na otáčkách motoru a ne na průměru kol
Předpokládám, že poslední X1 už bez bowdenu tachometru to mají stejné jako X2, jenom s tím rozdílem, že mají mechanické počítadlo km a ne displej, takže se signál přenáší na nějaký bazmek, který točí s počítadlem.
Otázka trošku mimo PSA: Neví někdo, jak mají snímání rychlosti dělané třeba Octavie I(=Golf IV), nebo staré Golfy III s elektronickým snímačem rychlosti? Je to stejný systém? Tam prý se to lišilo nějakou součástkou(možná jen softwarem v ní) v budíkách podle průměru kol na daném autě.
X1 1.9TD Break 66kW, klima, ABS, r.97
Jumpy 1.9TD 68kW, r.97
BX 1.9D 51kW, r.93
Jumpy 1.9TD 68kW, r.97
BX 1.9D 51kW, r.93
-
- Kontaktovat uživatele:
pepe276 otáčkoměr to má stejně jsou to impulzi stejně tak i abs
Xantia Break 2.0HDi 80kw
Pame, asi jo, protože jsem koketoval s myšlenkou že dám zimáky čtrnáctky, ale díky tomu že ta bestie má snad největší průměr brzdových chlazených kotoučů a ještě k tomu brzdič, tak jsem je ani k tomu náboji nepřiblížil, tak nakonec jsem musel koupit zimáky na 15palce, jediný co mně potěšílo že mám sadu plechových disků, pro které původně nebylo využítí. No tak teď mám zimy na plechu a léta na hlínách. tomu, že je mezi navigací a tachem rozdíl cca 1km jsem se sám divil, porovnával jsem to hlavně kolem rychlosti 80 a 100Km/h , to kvůli tomu že mezi Chrastavou a Libercem pořád slídí passat a loví blbce co nedodržujou devadesátku. Kilo jim ještě nevadí, ale nad už jo. Chtěl jsem hlavně aby když podle ručičky dám na tempomatu devadesát a fous, tak aby to tou necelou stovkou aspoň přibližně jelo.
Xantia x1, 1.9tD, lahvově zelená, combi, park. asistent, Gprs dozor, tempomat
Tachometr
Možná vám to bude k smíchu, ale chvílema je to otrava, už jsem zaplatil pořádnou pokutu.
Tachometr se mi začal ukazovat od 50 tky, což trvalo 1/2 roku, než jsem s tím cokoli udělal, tak se skokem dostal na stovku a začíná na 100 takže dnes jezdím v obci takových 160, ono to ukazování není zas tak moc přesné. Neměl někdo podobnou zkušenost?
Jinak motor mi za jízdy zhasíná kdy chce někdy dva měsíce vůbec, naposled 6x za 8 km, na roční době nezáleží filtry jsou čisté.
už nevím, jestli to raději nemám odvézt do šrotu, nebudu to prodávat někomu, kdo pozná, že je to auto o nervy za 1/2 roku jako já.
edit milda67: jelikož jsi nováček tak nebudu zatím sprostej! Příště než něco napíšeš tak čti,čti a čti!!! a když už něco napíšeš tak do správné sekce a pokud možno do existujícího tématu! děkuji
Tachometr se mi začal ukazovat od 50 tky, což trvalo 1/2 roku, než jsem s tím cokoli udělal, tak se skokem dostal na stovku a začíná na 100 takže dnes jezdím v obci takových 160, ono to ukazování není zas tak moc přesné. Neměl někdo podobnou zkušenost?
Jinak motor mi za jízdy zhasíná kdy chce někdy dva měsíce vůbec, naposled 6x za 8 km, na roční době nezáleží filtry jsou čisté.
už nevím, jestli to raději nemám odvézt do šrotu, nebudu to prodávat někomu, kdo pozná, že je to auto o nervy za 1/2 roku jako já.
edit milda67: jelikož jsi nováček tak nebudu zatím sprostej! Příště než něco napíšeš tak čti,čti a čti!!! a když už něco napíšeš tak do správné sekce a pokud možno do existujícího tématu! děkuji
Re: Tachometr
Pokud prohledáš,tak na téma tachometr najdeš fůru rad!!! A navíc bylo by dobré uvést co máš vlastně za auto (i když je předpoklad že na xantiaclubu to nebude trabant!) a motorizaci!
C5 2,0i 16V 100kW + LPG ; C4 1,6-16V HDI 66kW
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: otáčkoměr,tachometr-přetáčení,zasekávání atd.
Ahoj, prosím o radu. Mám X1 1,9TD rok 96 s el.náhonem. Mám stejný problém, tachometr se zasekává na 70km/h a pomůže "něžné proplesknutí " je to přeci jen DÁMA . Dnes jsem měl budíky venku, kontakty jsou čisté, vyměnil jsem si zrovna žárovičky ( jen nevím zda-li vadí záměna 2W za 5W? nevím aby mi neshořela patice ) Kde je problém v tom spoji na budíkách jak jsem se tu dočetl? A dke se to má proletovat? Díky moc
Ahoj, pročti tohle: http://www.xantiaclub.cz/poradna/viewtopic.php?t=364&highlight=tachometr.
Je tam o tom tachometru a i o pinech, které je potřeba proletovat, aby to zase fungovalo jak má.
Je tam o tom tachometru a i o pinech, které je potřeba proletovat, aby to zase fungovalo jak má.
Xantia X1, r.v. 1997, 1.9TD, klima
Při 5W žárovkách ti patice neshoří, ale horko bude odporovému regulátoru podsvícení přístrojů, který je pod volantem.
2.0 HDi 80kw Break
Yamaha XJR 1300
Yamaha XJR 1300
-
- Kontaktovat uživatele:
ok takže až to budu rozebirat vyměním za 2W diky moc