otáčkoměr,tachometr-přetáčení,zasekávání atd.
otáčkoměr,tachometr-přetáčení,zasekávání atd.
dnes jsem nemohl nastartovat mou Xantii 1.8 16V. elektrika žila svým životem. nakonec se to podařilo asi po dvou hodinách. Pak jsem si všiml, že se mi vymazalo a zakódovalo rádio a otáčkoměr zůstal přetočený s ručičkou dolů. Nevíte čím to ?? a jak dát dohromady ten otáčkoměr?? díky
Re: otáčkoměr
Rádio znovu odkoduj a ulož stanice, otáčkoměr musíš ,,odrazit,, to znamená že se ti zasekla ručička otáčkoměru o plexi, stačí když skrze otvor v plexi, tam co je nulování kilometrů prostrčíš drátek a párkrát s ním šťouchneš do ručičky otáčkoměru. Šikovný je drátek ze svářecího agregátu CO2. Takhle nemusíš vyndávat a rozebírat budíky, je to za minutku hotový.
p.s. tato záležitost je u xantii poměrně známá, stává se to v době kdy jsou problémy se stabilitou palubního napětí, např. když odchází akumulátor. Na jedné xantii jsme to řešili pravidelně do doby než jsme zjistili příčinu, vadný kostřící kabel pod akumulátorem. Předtím jsme ale stihli G.O. alternátoru i startéru, dokonce i koupit novou baterii.
p.s. tato záležitost je u xantii poměrně známá, stává se to v době kdy jsou problémy se stabilitou palubního napětí, např. když odchází akumulátor. Na jedné xantii jsme to řešili pravidelně do doby než jsme zjistili příčinu, vadný kostřící kabel pod akumulátorem. Předtím jsme ale stihli G.O. alternátoru i startéru, dokonce i koupit novou baterii.
Xantia x1, 1.9tD, lahvově zelená, combi, park. asistent, Gprs dozor, tempomat
Re: otáčkoměr
JJ.díky . šťouchnul jsem ručičku zpátky a je to OK a asi to bylo vybitou baterkou. Sice mě udivuje , že se auto samo zamykalo a odemykalo ale už je to vpořádku.
Záměna tachometru
Zdarec. Nemáte někdo schéma zapojení přístroju a kontrolek u mechanického a eletrického tachometru? Chci totiž nahradit v mém aute mechanicky tach. za eletrický. A to zdůvodu montáže pal. PC. Tak potřebuji zjistit jestli zapojení konektorů je u obou verzí stejné a nebo jestli budu meset něco přepojit. Teda samozřejmě mimo záměny bovdenu za 3 dráty
X1 1,6 r.v. 1994
Re: Záměna tachometru
Zdarec a z jakého auta bude ten tachec?
Xantia 2,0 HDI exclusiv 12/98 109 šemíků
Moc fajn kočár
Moc fajn kočár
Zdravím, podle mě nepůjde vyměnit jenom tachometr ale bude se muset vyměnit celý přístrojovkový komplet se všemi budíky.
Zrovna dnes jsem to měl rozebrané,protože mi nešel palivoměr a při té příležitosti jsem chtěl vyměnit otáčkoměr,co má dole okénko s LCD ukazující venkovní teplotu.Otáčkoměr s teploměrem šel vyměnit-vešel se tam,ale ta základní deska(tišťák)je úplně jiná a chybí tam ovládámí toho teploměru.Ten otáčkoměr byl z auta,kde byl mechanický tachometr a já mám v autě elektronický.Při porovnání těch zákl.desek s tišťákem je každá deska jiná a je osazena i jinými polovodiči.
Nějaké el.schéma doma mám a podívám se jestli na nich něco je.Nebude to ale hned,mám dovolenou.
Zrovna dnes jsem to měl rozebrané,protože mi nešel palivoměr a při té příležitosti jsem chtěl vyměnit otáčkoměr,co má dole okénko s LCD ukazující venkovní teplotu.Otáčkoměr s teploměrem šel vyměnit-vešel se tam,ale ta základní deska(tišťák)je úplně jiná a chybí tam ovládámí toho teploměru.Ten otáčkoměr byl z auta,kde byl mechanický tachometr a já mám v autě elektronický.Při porovnání těch zákl.desek s tišťákem je každá deska jiná a je osazena i jinými polovodiči.
Nějaké el.schéma doma mám a podívám se jestli na nich něco je.Nebude to ale hned,mám dovolenou.
Xantia X1,stříbrná metal.,1.6I,r.v.05/1995
Samozřejmě že počítám s výměnou celé palubky. Palubka je zatím v režimu schánění a napadlo mě že bych možná i šel do nějaké X2. Samozřejmě z benzínu. Zatím mám jenom impulzátor na převodovku. Mám X1 1,6 r.v. 1994 a chci místo hodin dát dvoj řádkový pal. PC. Proto musím nejdřív vyřešit ten tachometr.
X1 1,6 r.v. 1994
nechci tě zklamat, ale X1 a X2 má úplně jiný konektory na připojení palubovky. Podívej se sem
http://www.citroenthai.org/diy/xant_dash.html kde je nafocená X1
a sem
http://www.xantiaclub.cz/view.php?cislo ... 2006090001 kde je X2
podle mě by to byla děsná pakárna, i kdybys měl schémata, předělávat všechny dráty do novejch konektorů.
http://www.citroenthai.org/diy/xant_dash.html kde je nafocená X1
a sem
http://www.xantiaclub.cz/view.php?cislo ... 2006090001 kde je X2
podle mě by to byla děsná pakárna, i kdybys měl schémata, předělávat všechny dráty do novejch konektorů.
Naposledy upravil(a) matesMH dne pon 11. črc 2011 14:30:51, celkem upraveno 1 x.
X1 break,r.v. 1995, 2.0 16V
Opel Zafira 1.8 16V,r.v.2003 modrá
Opel Zafira 1.8 16V,r.v.2003 modrá
Zdar Rendo mám pro tebe schéma přístrojovky X1 1.6i rok 1997-.
Nevím jestli dorazí i příloha,kdyby ne tak napiš svuj email a ja ti ho tam pošlu.
Nevím jestli dorazí i příloha,kdyby ne tak napiš svuj email a ja ti ho tam pošlu.
Xantia 2,0 HDI exclusiv 12/98 109 šemíků
Moc fajn kočár
Moc fajn kočár