Xantiaclub - Vše co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat
|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
honza1
|
Zaslal: pá březen 27, 2009 10:19 pm Předmět: Re: Lituju toho že jsem si ji koupil francouskej pekac |
|
|
internetik napsal: | tak tyhle sasraný xantie se dobře kupujou ale když to někdo chce prodat tak to nikdo nekoupi!!!!!!!!!! lituju toho že jsem si ji koupil
francouskej pekac
edit 22/3/2009 ok2ucx: naprosto nic neříkající název vlákna "-" jsem přejmenoval aspoò takto. |
ale no tak - koupe zadnyho auta se prece nemuze vyplatit. ted myslim pro soukromy uzivani, ne jako prostredek obzivy. |
|
Návrat nahoru |
|
|
misak-plysak
|
Zaslal: pá březen 27, 2009 11:31 pm Předmět: |
|
|
No, co se týče toho kvetení.. Nechci posílat dál nějaké fámy, ale na levé straně vzadu v podběhu je záslepka, ze které se ráda odlupuje ta guma na dutiny a přes kterou se k prahům údajně dostává ta voda a proto reznou. Pokud to to není novější XA, která má právě na tomto místě, kde nám to kvete, origo průhlednou samolepku. Nevím, jestli je to pravda nebo ne, ale toto místo které jste tu poslali na fotkách mi také začíná kvést a na místě již zmíněné záslepky už žádnou "gumu" nemám a je vidět ona samotná záslepka. Tak že pokud na to někdo jdete "od podlahy" tak bych doporučoval opravit ten zrezlý práh, plus oloupat odlupující se gumu kolem záslepky a nastříkat to sprejem na dutiny. Tedy aspoò já mám tento zmíněný problém a chystám se to i vyřešit tímto způsobem _________________ XANTIA HDi Break Hydractive Exclusive - Xantie roku 2010
XANTIA 2.1TD Break Hydractive 136PS - mrtvá... |
|
Návrat nahoru |
|
|
roliva
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaspřik
|
Zaslal: pá duben 03, 2009 7:43 pm Předmět: |
|
|
Mišáku problém je ten, že tou gumovou záslepkou se nedostaneš na to místo kde to rezne. Tato záslepka jde do celého prahu, ale nejde do té komory, kde to začíná reznout. Já to vyřešil tak, že jsem vrtačkou navrtal v prahu díru, vystříkal jsem tu komoru a dal jsem tam malou gumovou záslepku. Na jaře jsem zjistil, že to je stejně k hovnu a rezne to dál. _________________ Xantia 2.0 HDI break exlusive, 1999 |
|
Návrat nahoru |
|
|
internetik
|
Zaslal: út duben 07, 2009 10:14 pm Předmět: Lituju toho že jsem si ji koupil francouskej pekac-prodano |
|
|
prodano _________________ X1 2.0i Hydro je to mrtvice protože pořád leží (Potkan)
Na Comfortech
X1 1,6i dívčí autíčko, pry její mazlík
Nissan Patrol GR 2.8TD, 6 hrnců, |
|
Návrat nahoru |
|
|
xantiak
|
Zaslal: st duben 08, 2009 6:17 am Předmět: |
|
|
Kaspřik napsal: | Mišáku problém je ten, že tou gumovou záslepkou se nedostaneš na to místo kde to rezne. Tato záslepka jde do celého prahu, ale nejde do té komory, kde to začíná reznout. Já to vyřešil tak, že jsem vrtačkou navrtal v prahu díru, vystříkal jsem tu komoru a dal jsem tam malou gumovou záslepku. Na jaře jsem zjistil, že to je stejně k hovnu a rezne to dál. |
Tak to nemáš tak docela pravdu Kaspříku, v rohu toho prahu je dírka a dostaneš se i do horní komory, já tama prostrčil hadičku co je u čištění klimy a je zakončena mosazným rozprašovadlem. Øádně jsem to tam nastříkal a máš vidět kudma všade to vzlíná, jak dole pod autem jak je hrana na zvedák, tak po otevření dvěří ve spoji plechů kde to právě rezne. Teď to budu dělat znovu, tak Ti pak klidně nafotím kudma to vše leze ven. Ale i teď když dlouho nemeju auto (cca měsíc ) tak to furt z pod toho plechu po otevření dveří jde vidět že to leze ven (víc se tam lepí černá špína na ten vosk). Tady máš ještě fotku místa, kudy jde ta hadička z mosaznou špičkou prostrčit a krásně to tam tím vystříkat. Je to z pohledu od záslepky v blatníku vpravo nahoře.
Fotka od JK.
http://www.picoodle.com/view.php?srv=img40&img=/8/7/5/f_10018052m_9f28b51.jpg _________________ * Xantia 2.0HDi 80kW LUCIFER *
*** Diag - Lexia3/PP2000 **** |
|
Návrat nahoru |
|
|
Dude
|
Zaslal: st duben 08, 2009 6:50 am Předmět: |
|
|
Já jsem taky navrtal dírku a celou zimu to pěkně vzlínalo skrze "rezavý" spoj. Asi to zase prostříknu pro jistotu. _________________ Xantia Combi - Opera - 2.0 16V LPG, 7/99 |
|
Návrat nahoru |
|
|
mšvícko
|
Zaslal: st duben 08, 2009 9:04 am Předmět: |
|
|
Kaspřik napsal: | Mišáku problém je ten, že tou gumovou záslepkou se nedostaneš na to místo kde to rezne. Tato záslepka jde do celého prahu, ale nejde do té komory, kde to začíná reznout. Já to vyřešil tak, že jsem vrtačkou navrtal v prahu díru, vystříkal jsem tu komoru a dal jsem tam malou gumovou záslepku. Na jaře jsem zjistil, že to je stejně k hovnu a rezne to dál. |
přesně tak jsem to udělal, když jsem Xantii koupil loni _________________ Xantia Break 2,0 16V
Prodej autopotahů, výroba autoklíčů, šití pytlů na řadící páky
www.opravaobuvi.unas.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kaspřik
|
Zaslal: st duben 08, 2009 9:18 am Předmět: |
|
|
Xantiaku zkoušel jsem samozřejmě i tvůj postup, který jsem se dočetl dávno ve fóru, ale asi jsem lempl a hadičku se mi nepodařilo prostrčit tak jsem to řešil jak jsem psal. Též mi ten sajrajt lezl ven všude i přes ty plechy, ale teď jsem zjistil že mi to rezne dál a uvažuju o radikálním konečném řešení a to flexa, novej plech a svářečka. Zajímavý je to že to dělá jen levá strana, prává je naprosto v pohodě. _________________ Xantia 2.0 HDI break exlusive, 1999 |
|
Návrat nahoru |
|
|
xantiak
|
Zaslal: st duben 08, 2009 10:37 am Předmět: |
|
|
To je víc než jasné, proč to dělá právě levá strana a pravá ne. Celej problém vzniká rozpraskání krycí hmoty (gumoasfaltu) podběhu a pak se přes záslepku dostává voda dovnitř. Na pravé straně tuto záslepku kryjou palivové přívodní hadice čili tolik netrpí jak levá.
Já to zatím nemám tak kritické, takže to letos vystřkám řádně voskem, dám nové záslepky (Bobo mi je zítra doveze na srazík), pořádně to zastříkám gumoasfaltem a doufám, že zas bdue na dva roky klid, paks e uvidí jestli něco bude pokračovat nebo to bude v pořádku. _________________ * Xantia 2.0HDi 80kW LUCIFER *
*** Diag - Lexia3/PP2000 **** |
|
Návrat nahoru |
|
|
Luboš X
|
Zaslal: st duben 08, 2009 6:43 pm Předmět: |
|
|
tak já mám naopak levou stranu ok zato pravá už dozrává na opravu _________________ xantia break 1,8 16V, 1998, 9,3l LPG 8,15l BA |
|
Návrat nahoru |
|
|
Majk.Z
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 6:32 pm Předmět: |
|
|
A co teprve celý zadní blatník? Na Citroëny.cz byla někde fotka, jak hezky vyreznuly nosníky pod zadním levým blatníkem u X2...
A po Táboře jezdí tmavě modrá Xa s vyrezlou dírou do levého zadního blatníku (až skoro u hrany kufru).
Ne, že by moji Xa taky ta hnědá svině netrápila (hnije mi pravý přední blatník, zadní blatníky (pravý až u podběhu a levý nad nárazníkem - obojí jen lehce - nejhorší je ten pravý přední blatník), ale jen tak to nenechám. Doma si to vybrousím, kytnu, nechám si namíchat barvu a štěteček a šmirgl s vodou si s tím poradí. Stříknout nechám jen ten přední blatník, protože to je zkorodovaný trochu víc. Nejsem tak bohatý, abych dal vydělat lakýrníkovi.
Už je to ale přece jen babička. Pořád ale vypadá o hodně (to je slabý slovo ) líp, než mámina Felicie z 98 roku, do který se lidi pomalu bojí sednout, aby náhodou za jízdy nevypadli, jelikož na tom snad pomalu ani není místo, kde by rez alespoò nezačínala. _________________
X1 1,6i r.v. 93 BLANC MEIJE
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Krt€K
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 7:14 pm Předmět: |
|
|
No jak tak na to koukám, chystal jsem se sem napsat a předběhli jste mě.. na LZ podběhu mi v záslepce přes zimu vznikla díra a pochopitelně jsem si toho všiml pozdě.. tak se obávám nejhoršího...když pominu fakt, že práh mi kvete i vepředu, tak ND je pekelně drahej... _________________ "Nemusíte to pochopit. Stačí to přijmout."
"Lepší bejt druhej, než mrtvej."
"Cover the face,fuck the base."
"Když to krvácí,můžem to zabít."
"Když tančíš s ďáblem,ďábel se nikdy nezmění.Ïábel změní tebe." |
|
Návrat nahoru |
|
|
pepí
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 7:56 pm Předmět: |
|
|
Já mám levou stranu v pohodě a rezne pravá. Auto je dotažený z Dánska a zjistil sem že je na hodně místech navrtaný pro nástřik dutin. Na levý i pravý straně mám dvě dirky a už sem tam stříkal vosk. _________________ Mám Xa II 1.9 td combi |
|
Návrat nahoru |
|
|
bog-fran
|
Zaslal: čt duben 09, 2009 8:40 pm Předmět: Re: Lituju toho že jsem si ji koupil francouskej pekac-proda |
|
|
internetik napsal: | prodano |
Prodáno? Tak to upřímně gratuluju, ta moje z 95-týho už je opravdu neprodejná. Leda počkat na šrotovný. _________________ r.v.95 1,9TD - už sešrotovaná |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|