Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MiraJames
|
Zaslal: so září 19, 2009 3:51 pm Předmět: Zámek pátých dveří. |
|
|
Zdravím všechny Xantiáky a zároveò prosím o radu.Mám X 2 kombi 99 a zámek u pátých dveří se postupně začal zamykat až na podruhé nebo na třetí uzamčení.Eletrický motorek s táhlem na uzamčení jsem měl vyndanej,sílu na uzamčení má,ale udivilo mě že i po uzamčení se s táhlem dá volně posouvat.Proto bych se rád zeptal lestli je volný pohyb táhla před i po uzamčení běžný,nebo je v motorku nějaká závada.Pokud je kaput neví někdo kolik asi stojí?
Dík za odpověď a s pozdravem Míra. |
|
Návrat nahoru |
|
|
MíraCB
Založen: 25.11.2006 Příspěvky: 397 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: so září 19, 2009 6:18 pm Předmět: |
|
|
Závadu bych nehledal v motoru, ale v drátech, které prochází průchodkama v rozích dveří - budou přelámané. Volný pohyb táhla je normální.
MíraCB _________________ Xantia II. Break, 1,9 TD |
|
Návrat nahoru |
|
|
bubakkaja
|
Zaslal: so září 19, 2009 6:19 pm Předmět: |
|
|
Mi to delalo to same draty byly ok motorek jsem vymenil a ok. _________________ X2 2,1 td |
|
Návrat nahoru |
|
|
bubakkaja
|
Zaslal: so září 19, 2009 6:20 pm Předmět: |
|
|
MíraCB napsal: | Závadu bych nehledal v motoru, ale v drátech, které prochází průchodkama v rozích dveří - budou přelámané. Volný pohyb táhla je normální.
MíraCB |
Mu to zavira sice napodruhe ale zavira tudiz nemuzou byt prervane draty. _________________ X2 2,1 td |
|
Návrat nahoru |
|
|
MíraCB
Založen: 25.11.2006 Příspěvky: 397 Bydliště: České Budějovice
|
Zaslal: so září 19, 2009 6:26 pm Předmět: |
|
|
Přelámaný dráty v průchodkách je bolest kombíků, můj typ jsou dráty. Snad se MiraJanes pochlubí, jak to opravil.
MíraCB _________________ Xantia II. Break, 1,9 TD |
|
Návrat nahoru |
|
|
Luboš X
|
Zaslal: ne září 20, 2009 10:47 am Předmět: |
|
|
takhle jsem zamykal i odemykal nadvakrát když jsem auto koupil, jen jsem sundal tapecírunk a prostříkal táhla koknorem. pomohlo to, za dva a půl roku už s tím problémy nebyly. _________________ xantia break 1,8 16V, 1998, 9,3l LPG 8,15l BA |
|
Návrat nahoru |
|
|
marian.hutira
|
Zaslal: ne září 20, 2009 9:45 pm Předmět: Re: Zámek pátých dveří. |
|
|
MiraJames napsal: | Zdravím všechny Xantiáky a zároveò prosím o
.........
závada.Pokud je kaput neví někdo kolik asi stojí?
Ahoj!
Toto je bežná závada na našich kombíkoch. Už odchádza servo motor. To plastové tiahlo sa normálne môže vo¾ne pohybova. Je to divné, ale tak to asi má by. Mne dlhodobo nepomohlo premazanie tiahiel na zámku ale až výmena servo motora.
Pozri sa na toto:
http://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2006100001
Tam som sa inšpiroval ako aj mnohí predo mnou. Ten nový servo motor ma nestál viac ako 90,-Kč. Drahšia je dobierka. Opravoval som to asi pred pol rokom. Mimochodom, tento nový motorček nemá jeho tiahlo vo¾né. Ale to ničomu nevadí, funguje to správne.
Marián _________________ Xantia Break 2.1TD Exclusive 1998 |
|
Návrat nahoru |
|
|
dukoz
|
Zaslal: po září 21, 2009 7:01 am Předmět: |
|
|
Taky jsem zamykal napodruhé a po prostříknutí motorku i napopáté.
Motorek jsem vytáhl, rozebral vyčistil (ale až elektromotorek), pořádně odmastil elektročističem od MOTIPu, vysušil a motor jede už přes rok bez jediné chyby. Jen je potřeba poznačit si orientaci před oddělením části, kde jsou uhlíky. Já to neudělal a po 1 složení chodil motorek perfektně, ale při zamklém autě byl odemklý kufr a opačně........
Naposledy upravil dukoz dne st září 30, 2009 6:04 am, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
jira
|
Zaslal: po září 21, 2009 9:40 am Předmět: Re: Zámek pátých dveří. |
|
|
marian.hutira napsal: | MiraJames napsal: | Zdravím všechny Xantiáky a zároveò prosím o
.........
závada.Pokud je kaput neví někdo kolik asi stojí?
Ahoj!
Toto je bežná závada na našich kombíkoch. Už odchádza servo motor. To plastové tiahlo sa normálne môže vo¾ne pohybova. Je to divné, ale tak to asi má by. Mne dlhodobo nepomohlo premazanie tiahiel na zámku ale až výmena servo motora.
Pozri sa na toto:
http://www.xantiaclub.cz/view.php?cisloclanku=2006100001
Tam som sa inšpiroval ako aj mnohí predo mnou. Ten nový servo motor ma nestál viac ako 90,-Kč. Drahšia je dobierka. Opravoval som to asi pred pol rokom. Mimochodom, tento nový motorček nemá jeho tiahlo vo¾né. Ale to ničomu nevadí, funguje to správne.
Marián |
Jen bych dodal, že motorek uvnitř serva, viz. odkaz, jsem koupil v radioamatéru za 15 kaček. Naprosto stejné rozměry.
Samozřejmě se musí stáhnout a natlačit na nový motor pastorek.
Asi tyto motorky používá PCA všude, protože jsem je měnil i v servech na korekci světel u P 106 .
Jen pozor, dělají je na různá napětí. _________________ jira - 1.9 TD 93
C5 2.0 HDI AUTOMAT |
|
Návrat nahoru |
|
|
MiraJames
|
Zaslal: po září 28, 2009 1:56 pm Předmět: |
|
|
Zdravím všechny a děkuji za rady.
Zámek jsem několikrát důkladně promazal,ale vždy šlapal asi den.Poté opět zamykám na podruhé někdy až napočtvrté.Dneska jsem si podle rady Roberta obědnal nový motorek,vyšel na 290,- včetně poštovného.
Zajímala by mě ale jiná věc.Co dělat když kufr nejde otevřít?Měl jste někdy někdo takovou zkušenost?
Dík Míra. |
|
Návrat nahoru |
|
|
RICCI
|
Zaslal: po září 28, 2009 3:54 pm Předmět: |
|
|
Odklop si zadní sedačku a vlez si do kufru. Tam šroubováčkem tak dlouho skoušej odjistit zámek, až se ti ti podaří. Ale pozor. Kolikrát to už máš, ale nevíš o tom. Je fajn když pomocník skouší zároveò otevřít 5-té dveře. Když se ti to podaří tak si dobře nastuduj systém zámku a příště víš jak na to. _________________ tmavá XANTIA BREAK 2.0 HDi 80 kW
Nissan Cherry 1.3 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Studna
|
Zaslal: út září 29, 2009 6:08 pm Předmět: |
|
|
Mě se teda žádným šouráním zámek nepodařilo otevřít.Udělal jsem to jednoduše.Zalezl do kufru a násilím odehnul na horní straně u okna ten tapec.Myslím,že uprostřed je výstupek,který je podstrčen pod plast který kryje okno.Ten jsem prostě vyloupl,odehnul tapec,abych do něj strčil ruku a zatáhl za táhlo,které vede od kliky k zámku,případně dole za očko které otevře samotný zámek.Vše bez nejmenší újmy na čemkoli. _________________ Xantia X2 Millésime Break 2,0 HDi 80kW mit bufik
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|