Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Kallo
|
Zaslal: ne leden 03, 2010 8:36 pm Předmět: nieco klepka |
|
|
svetko dobre do noveho roku 2010 prajem vsetkym. chcem poprosit o radu pocas jazdy pri zaradenom prevodovom stupnia pridavani je vsetko v poriadku. klepkanie nastane az vtedy ked zacnem spomalovat ale prevodový stupen je stale zaradeny. vtedy sa zacne ozývat klepkanie. ked idem na vyradenom prevodovom stupni nic neklepka len ked mam zaradeny prevodový stupen a necham auto spomalovat na zaradenom stupni ozve sa tukani alebo klepkanie. Neviete mi niekto poradit co to moze tukotat klepotat? dakujem. _________________ benzín 2.0 16V
98 |
|
Návrat nahoru |
|
|
peter7777
|
Zaslal: ne leden 03, 2010 9:05 pm Předmět: |
|
|
Aj tebe všetko dobré v novom roku! Skús popísa bližšie to klepkanie odkial vychádza ,či je to kovový zvuk atd.atd. Nemal som ešte takúto skúsenos s mojou Xantiou mne "klepká" skôr už buchoce predná náprava asi čapy alebo "kosti" ,ale už to nechám na jar teraz v zime sa mi nechce beha k mechanikovi. Snaď ti bude vedie poradi niekto kompetentnejší. _________________ XANTIA I 1,9TD Break,
klíma,ABS r.v.96 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kallo
|
Zaslal: ne leden 03, 2010 9:10 pm Předmět: |
|
|
je to take kovove klepkanie ako keby nieco kovore v rotaci po niecom klepkalo ale hovorim je to len v pripade ze spomalujem a mam zaradeny prevodovy stupen. ked vyradim do neutralu a spomalujem to neklepoce. najhlucnejsie je to na trojke. _________________ benzín 2.0 16V
98 |
|
Návrat nahoru |
|
|
peter7777
|
Zaslal: ne leden 03, 2010 9:19 pm Předmět: |
|
|
Tipoval by som na prevodovku ,ale to je fakt len tip. Kamarátovi klepotalo auto skoro tak ako opisuješ ,ale jemu to robilo počas jazdy a hlavne pri rozbehu no a onedlho mu odyšli hnacie poloosy. A to bolo auto nemeckej konkurencie... _________________ XANTIA I 1,9TD Break,
klíma,ABS r.v.96 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kallo
|
Zaslal: po leden 04, 2010 8:58 am Předmět: |
|
|
niekto mi hovoril ze by to mohol byt povoleny nejaky srob pod krytom, pod ktorym sa nachadza prevodový olej moze take nieco byt?? ten kryt na pravej strane pri pravom prednom kole. _________________ benzín 2.0 16V
98 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Rumy
|
Zaslal: po leden 04, 2010 2:11 pm Předmět: |
|
|
Taky se mi ozývá lehké vrčení odněkud z řadičky. Všiml jsem si toho včera když jsem jel v noci delší štreku po rakouské dálnici. Vyjimečně jsem neměl puštěné rádio a díky tomu, že rakušáci mají na půlce dálnic rychlost omezenou na 100km/h tak si motor jen tak lehce brumlal a v autě bylo ticho. Slyšel jsem takové lehké vrčení, kterého bych si jinak nevšiml a pak už jsem ho pochopitelně slyšel pořád. Osahával jsem v autě kde co abych přišel na to odkud to jde, až jsem šáhl na řadící páku a bylo to jasný... Ozývá se to při ustálené rychlosti nebo lehkém brždění motorem. Je to opravdu jemné vrčení, které bych neřešil (je mi je jasný, že u 15-letýho auta nemůžu řešit každej pazvuk), ale nerad bych aby to pak vedlo k větší závadě ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef 2.
Založen: 9.9.2007 Příspěvky: 1647 Bydliště: Míškovice u Holešova
|
Zaslal: po leden 04, 2010 8:38 pm Předmět: |
|
|
Pokud to na 4. převodový stupeò zmizí, tak je to ve skříni, jesli ne tak dříve poloosa. _________________ Já se z toho zblázním....
Ford Galaxy 1.9Tdi, 6.76543210000111
Xa HDi kombi exclusive 5.99999999999 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kallo
|
Zaslal: út leden 05, 2010 8:01 am Předmět: |
|
|
ak je to v skrini tak sa to da nejak odstranit ? nico treba vymenit alebo dotiahnut ? Josef k comu to moze casom viest ? dakujem za odpovede. _________________ benzín 2.0 16V
98 |
|
Návrat nahoru |
|
|
mato
|
Zaslal: čt leden 07, 2010 2:05 pm Předmět: |
|
|
takze mne to klepe tiez , u mna je to pocet kylometrov verzus opotrebenie prevodovky, konkretne ozubenia , na 90% ozubenie na kolese dyferencialu,ale clovek nikdy nevie na isto, robi to len pri spomalovani na rychlosty a najviac je to pocut pri velmi nizkych otackach cca1200 a na akomkolvek rychlostnom stupni , neriesim to oprava je drahsia ako vymena celej prevodovky , olej je tam novy a rychlosti idu ako po masle, pockam kym skolabuje a potom vymenim. ine tu nema zmysel pri takomto rocniku, teraz mam vaznejsi problem vid v teme HELP popisane. _________________ XA1 1.9 TD 292000km a pribuda |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kallo
|
Zaslal: čt leden 07, 2010 9:00 pm Předmět: |
|
|
mato presne ako si to popisal to iste je aj moj pripad. tiez mam na xantii uz 311 000 km co je uz spuuusta kilometrov takze hovoris jazdit jazdit kym to uplne neodide. _________________ benzín 2.0 16V
98 |
|
Návrat nahoru |
|
|
mato
|
Zaslal: pá leden 08, 2010 9:43 am Předmět: |
|
|
neviem si predstavit ako by som objednaval ozubenia do prevodovky, asi by to bolo drahsie ako cele auto, a ani sa to nijako neda vymedzit ta vôla. jazdit jazdit. mozno to prezije aj celi motor . a ked nie uz som videl prevodovky aj po 100eur bo ich je dost a nekazia sa az tolko. z motormi uz je to o niecom inom. _________________ XA1 1.9 TD 292000km a pribuda |
|
Návrat nahoru |
|
|
Reki
|
Zaslal: pá leden 08, 2010 1:57 pm Předmět: |
|
|
mel jsem to podobny, ale to rezonoval vejfuk, dycky pri brzdeni motorem kolem 2kkc otacek jak cirkularka , bylo to cejtit i v radici pace a i posadka pozadim takze jestli Ti to dela jenom pri brzdeni a zarazeny rychlosti.... _________________ 2.1 TD BREAK, r.v. 96 - Xena |
|
Návrat nahoru |
|
|
Kallo
|
Zaslal: so leden 16, 2010 11:24 am Předmět: |
|
|
no a uz je po nej. zacalo to klepkat viac a via a uz aj v zabere nie len pri brzdeni na rychlosti. vcera v nej prasklo ale dost razne prejs som presiel ale nic prijemne isiel som pomaly auto sekalo a trhalopreto som siel stylom rozbehnem to a vyradim kedze pri vyradenej rychlosti to nesekalo takze je prevodovka KO. myslim _________________ benzín 2.0 16V
98 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|