Xantiaclub - Vše co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat
|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
roliva
|
Zaslal: so leden 26, 2008 5:24 pm Předmět: |
|
|
PIDA_CZ napsal: | Josef 2. napsal: | Vesměs po výměně nebo demontáži zadních koulí se zavzdušní zadní brzdy. Odvzdušněním zad. brzd by se měl tento jev podstatně zmírnit. |
Ok, vyzkousim je odvzdusnit, snad to pomuze a nebudu uz delat navadeni pro letadla |
No a hlavně potom nezapomeò dát vědět, jak jsi dopadl. Samotného mě to zajímá a myslím, že ostatní si to taky rádi potom přečtou _________________ Xantia2 1,9 TD berline Gris Graphite
http://www.xantia.estranky.cz
http://www.beaglebuddy.estranky.cz |
|
Návrat nahoru |
|
|
PaM
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 7:38 am Předmět: Re: Pří rozjezdu spadne zadek :-( |
|
|
PIDA_CZ napsal: | Při rozjezdu spadne zadek auta. Je to docela problem v noci, protože v tu chvíli si svítím na letadla. Koule jsou vyměněny všechny. Je jich tam 8 a jde o Hydroactiv2. To samé se občas stane při stáni na červenou na křižovatce. Po rozjezdu čerpadlo dotlakuje, zadek se zvedne a vše je OK. |
S podobným jevem sem se teď setkal několikrát, při brždění jde zadek jako nahoru , korektor se to snaží dorovnat tak ubere tlak ze zadku, zadek spadne na zem, a jak zastavíš měl by dorovnat a zase pustit tlak a natlakovat. ALE když je korektor zasranej
http://www.cbx.wz.cz/humus.jpg
a kuličky oběhaný a přepákování na táhla torzky s větší vůlí, není posun na korektoru tak velký jak by měl být a tak průchodný, aby to rychle dorovnal tlakem a dorovnává to strašně pomalu, při rozjezdu je pak zadek bez tlaku a jde k zemi na doraz , doporučil bych tedy prohlídnout vůle u přepákování a kuliček na zadním korektoru a vyndat ho a vyčistit. Teď sem řešil 3 auta s podobným problémem jak máš ty a všem vyčištění korektoru a výměna kuličky a táhla pomohla na 100% _________________ Plním koule na Citroëny, servis hydropneumatiky ... Tel: 602941954, Brno |
|
Návrat nahoru |
|
|
PIDA_CZ
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 10:53 am Předmět: Re: Pří rozjezdu spadne zadek :-( |
|
|
PaM napsal: | PIDA_CZ napsal: | Při rozjezdu spadne zadek auta. Je to docela problem v noci, protože v tu chvíli si svítím na letadla. Koule jsou vyměněny všechny. Je jich tam 8 a jde o Hydroactiv2. To samé se občas stane při stáni na červenou na křižovatce. Po rozjezdu čerpadlo dotlakuje, zadek se zvedne a vše je OK. |
S podobným jevem sem se teď setkal několikrát, při brždění jde zadek jako nahoru , korektor se to snaží dorovnat tak ubere tlak ze zadku, zadek spadne na zem, a jak zastavíš měl by dorovnat a zase pustit tlak a natlakovat. ALE když je korektor zasranej
http://www.cbx.wz.cz/humus.jpg
a kuličky oběhaný a přepákování na táhla torzky s větší vůlí, není posun na korektoru tak velký jak by měl být a tak průchodný, aby to rychle dorovnal tlakem a dorovnává to strašně pomalu, při rozjezdu je pak zadek bez tlaku a jde k zemi na doraz , doporučil bych tedy prohlídnout vůle u přepákování a kuliček na zadním korektoru a vyndat ho a vyčistit. Teď sem řešil 3 auta s podobným problémem jak máš ty a všem vyčištění korektoru a výměna kuličky a táhla pomohla na 100% |
No korektor mi menili v servise citroenu za novy, kdyz menily koule. Je pravda, ze do te doby s tim nebyl problem a nedelalo to. Zacalo to delat az po vymene korektoru a tech kouli. _________________ Xantia Break, 2.O HDI Exclusive, r.v. 99 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PaM
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 11:32 am Předmět: |
|
|
Tak je možná blbě seřízená vejška, respektive ty táhla, asi se ovlivòuje táhlo ručního nastavení od řidiče s táhlem atomatické výšky (plast na kuličkách ) od torzky.
Chce to,při nastavování vejšky odpojit to táhlo do kabiny pěkně seřídit a pak nasadit vedení do kabiny a seštelovat potřebnou vůli, aby se to nehádalo ...
vlez pod auto a odpoj to táhlo do kabiny , jestli to bude furt dělat ...
Auto se ti pak nebude zvedat do jiné polohy než je ta jízdní a pokud to bude dělat furt , tak tím táhlem to asi není ... _________________ Plním koule na Citroëny, servis hydropneumatiky ... Tel: 602941954, Brno |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef 2.
Založen: 9.9.2007 Příspěvky: 1647 Bydliště: Míškovice u Holešova
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 1:56 pm Předmět: |
|
|
No korektor mi menili v servise citroenu za novy, kdyz menily koule. Je pravda, ze do te doby s tim nebyl problem a nedelalo to. Zacalo to delat az po vymene korektoru a tech kouli.
Kolik tě to vyšlo? Měnil jsi všechny koule nebo kolik? _________________ Já se z toho zblázním....
Ford Galaxy 1.9Tdi, 6.76543210000111
Xa HDi kombi exclusive 5.99999999999 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PIDA_CZ
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 10:51 pm Předmět: |
|
|
Josef 2. napsal: | No korektor mi menili v servise citroenu za novy, kdyz menily koule. Je pravda, ze do te doby s tim nebyl problem a nedelalo to. Zacalo to delat az po vymene korektoru a tech kouli.
Kolik tě to vyšlo? Měnil jsi všechny koule nebo kolik? |
Menili me vsechny koule a korektor a i s pracou to vyslo asi na 18 tycek. Byla to sice pekna darda, ale ted to zase pruzi jak novy. Si rikam, jak tady mame krasny a rovny silnice Az na to, ze si to seda na prdel pri tech rozjezdech, jinak je to zlaty auticko. _________________ Xantia Break, 2.O HDI Exclusive, r.v. 99 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Josef 2.
Založen: 9.9.2007 Příspěvky: 1647 Bydliště: Míškovice u Holešova
|
Zaslal: čt leden 31, 2008 11:26 pm Předmět: |
|
|
Mám stejný dalo by se říci problém jako ty, ale v mém případě to je koulemi (komfort) na zadní nápravě s hydroaktivem. Než to korektor srovná tak ujedu pěkný kousek a zatím svítím na letadla.
Když máš ty koule nové tak bys mohl z nich opsat čísla a já ti kouknu jaký typ ti namontovali. Stačí kolové. _________________ Já se z toho zblázním....
Ford Galaxy 1.9Tdi, 6.76543210000111
Xa HDi kombi exclusive 5.99999999999 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PaM
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 11:13 am Předmět: |
|
|
PIDA
možná máš vše v pořádku, a jen si nebyl v obraze, jak jezdí Xantie, když pruží a houpe jak má. Předtím si mohl mít koule kaput, a to je pak ukrutná změna jízdních vlastností. Pokud si dřív jezdil Šade, VW, a podobný sračky tak je to něco uplně jinýho ...
a nebo ti dali odborníci v servie na Hydractiv koule co patří na obyč XA a to by ti pak ukrutně houpalo, že Pepo
opiš ty nápisy na koulích ..
Jo , Pepine, sundej ty zadní koule, vem důlčik, a dírku okolo zaklepej ( nahrò materiál) ,potom ještě pěkně zatemovat a vrtnout dírku novou , menší ...
To by ti pomohlo, když se nerad houpeš _________________ Plním koule na Citroëny, servis hydropneumatiky ... Tel: 602941954, Brno |
|
Návrat nahoru |
|
|
Raww
|
Zaslal: pá únor 01, 2008 1:25 pm Předmět: |
|
|
PaM napsal: | ...Jo , Pepine, sundej ty zadní koule, vem důlčik, a dírku okolo zaklepej ( nahrò materiál) ,potom ještě pěkně zatemovat a vrtnout dírku novou , menší ...
To by ti pomohlo, když se nerad houpeš |
se poseru _________________ X2 Break 2,1TD Exclusive, HA, KOMFORTi
|
|
Návrat nahoru |
|
|
PIDA_CZ
|
Zaslal: ne únor 03, 2008 2:24 pm Předmět: |
|
|
Josef 2. napsal: | Mám stejný dalo by se říci problém jako ty, ale v mém případě to je koulemi (komfort) na zadní nápravě s hydroaktivem. Než to korektor srovná tak ujedu pěkný kousek a zatím svítím na letadla.
Když máš ty koule nové tak bys mohl z nich opsat čísla a já ti kouknu jaký typ ti namontovali. Stačí kolové. |
Tak jsem koukal na cisla na tech koulich a predni maji oznaceni SPHER.AUTO 1613 AVANT 45, zadni jsou original CITROEN, jenze to oznaceni je tak blbe nahore, ze to nejde precist _________________ Xantia Break, 2.O HDI Exclusive, r.v. 99 |
|
Návrat nahoru |
|
|
PaM
|
Zaslal: ne únor 03, 2008 3:22 pm Předmět: |
|
|
PIDA_CZ napsal: |
Tak jsem koukal na cisla na tech koulich a predni maji oznaceni SPHER.AUTO 1613 AVANT 45, zadni jsou original CITROEN, jenze to oznaceni je tak blbe nahore, ze to nejde precist |
tak jestli máš Hydractiv, tak to ti dali správné koule na předek ... jsou to RCA.
Tak bych řekl, že si prostě jen teď trochu vyvalený z toho, jak Xa vlastně péruje když má plné koule _________________ Plním koule na Citroëny, servis hydropneumatiky ... Tel: 602941954, Brno |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|