Xantiaclub - Vše co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat
|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Medík
|
Zaslal: st srpen 19, 2009 11:26 am Předmět: |
|
|
to Golden cz:
Měl jsem podobný problém, mám X1 activa a taky jsem to sháněl... úspěšně
Zkus na citroenech.cz člověka má nick: LUKI C5 poslal mi z X2 netknuté opravdu ve výborném stavu za 1000,- + poštovné
Obchodoval jsem s ním již 2x a vždy o.k. bez nejmenších problémů a vždy dle domluvy !!! Telefon jsem měl taky, ale už nemám, vím že když mu napíšu soukromou zprávu odepíše....
Pasuje to tam jak logicky z X1 tak i z X2 jak píšou kolegové ....
Pístnici bych asi neřešil já měnil obě strany, každá strana odjinud a pokaždé to tam sedlo bez problémů už jsem s tím najel tisíce a o.k. _________________ X1 95 Activa 2.0 16V Medika + X II 98 1.8 16V s klima - manželky... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Golden_cz
|
Zaslal: so srpen 29, 2009 6:37 am Předmět: |
|
|
Ještě jsem se chtěl zeptat jak poznám který držák je levý a který pravý,sehnal jsem držák i s pístnicí,ale za boha nemůžu rozeznat který přijde na jakou stranu.Dík za info _________________ Citroen Xantia 1.9TD VSX /1994 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Zdeněk Švec
Založen: 7.2.2009 Příspěvky: 96 Bydliště: Kvasice,krajina 450
|
Zaslal: so srpen 29, 2009 9:14 am Předmět: Kulopero |
|
|
Ty kulopera mám i s pistnicí z xantie 2.0 hdi r.v.2000. Byla to sice activa,ale tam asi nebude rozdíl z hydroactivem. Na pohled žádná koroze ani nejsou steřelá. Tak kdyby ti to pasovalo nabídni nějakou rozumnou cenu pro tebe i pro mě a budeš mít klid. Většinou tomu protržení a následné deformací kapoty pomůže i ježdění z proraženou kouli. Stalo se mi to u XM. A to asi tak,že jsem si všiml,že už se mírně zvedá kapota tak jsem s tím opatrně ještě přijel domů,zaparkoval s tím,že se na to druhý den podívám. A ráno jsem přišel a bylo to vystřelené a kapota KO. |
|
Návrat nahoru |
|
|
JiRaY
Založen: 26.4.2007 Příspěvky: 1227 Bydliště: Praha,ale jinak bydlím v Xantii:-)
|
Zaslal: so srpen 29, 2009 8:13 pm Předmět: |
|
|
No,ještě mně napadla bezdemontážová varianta-nalít tam do toho žlábku seshora motorový olej,ten korozi 100 procentně zastaví,ale jde o to,jestli nesežere tu gumu,co to tam má držet _________________ Citroen Xantia TurboD 96"
Citroen Xantia 2.0 HDI Exclusive 109k 99"
Citroen BX TurboD 92",voňafka:-)
HDi-Hodně dobrá investice |
|
Návrat nahoru |
|
|
Majk.Z
|
Zaslal: so srpen 29, 2009 9:51 pm Předmět: |
|
|
Já jsem spíš pro to, že pokud má ještě někdo ta kulopera v pohodě, tak to vyndat a namazat bitumenem. Sice je to šílená práce nasadit tam ty kulopera zpět, každopádně, olej vyteče a je to v pr... Já to očistil a namazal bitumenem přitom, když jsem to kulopero měnil. _________________
X1 1,6i r.v. 93 BLANC MEIJE
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Zdeněk Švec
Založen: 7.2.2009 Příspěvky: 96 Bydliště: Kvasice,krajina 450
|
Zaslal: ne srpen 30, 2009 3:57 am Předmět: Kulopero |
|
|
Jo koroze má asi taky nějaký vliv,ale mě to vylítlo a co bylo ocelové bylo v pohodě,ale utrhla se ta guma v který to drží. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Majk.Z
|
Zaslal: ne srpen 30, 2009 10:14 am Předmět: |
|
|
Obvykle se to stane, když je ta guma moc stará nebo jsou pod ní bubliny od toho, jak to tam prorezlo. Já měl na kuloperech už v gumě bubliny, tak jsem je musel vyměnit. Při té příležitosti jsem je namazal bitumenem a teď už to auto snad přežijou. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
šedivák
|
Zaslal: po srpen 31, 2009 9:26 am Předmět: |
|
|
Golden_cz napsal: | Ještě jsem se chtěl zeptat jak poznám který držák je levý a který pravý,sehnal jsem držák i s pístnicí,ale za boha nemůžu rozeznat který přijde na jakou stranu.Dík za info |
koule musí směřovat ven _________________ X1 2.1TD BREAK |
|
Návrat nahoru |
|
|
Golden_cz
|
Zaslal: po srpen 31, 2009 9:31 am Předmět: |
|
|
jo,jo už vím,akorát srazit tu pístnici s toho držáku to je teda mazec _________________ Citroen Xantia 1.9TD VSX /1994 |
|
Návrat nahoru |
|
|
JiRaY
Založen: 26.4.2007 Příspěvky: 1227 Bydliště: Praha,ale jinak bydlím v Xantii:-)
|
Zaslal: po srpen 31, 2009 7:45 pm Předmět: |
|
|
Majk.Z napsal: | Já jsem spíš pro to, že pokud má ještě někdo ta kulopera v pohodě, tak to vyndat a namazat bitumenem. Sice je to šílená práce nasadit tam ty kulopera zpět, každopádně, olej vyteče a je to v pr... Já to očistil a namazal bitumenem přitom, když jsem to kulopero měnil. |
Právě že motorák nevyteče,navzlíná všude,a udrží to už nafurt mastné,o to strach nemám,jde mi o to,aby ten olej při styku s tou gumou třeba nesežral to gumové spojení,a navyletěla mi pístnice vlastní blbostí hned
Co vy na to-zničí to gumu,nebo ne? _________________ Citroen Xantia TurboD 96"
Citroen Xantia 2.0 HDI Exclusive 109k 99"
Citroen BX TurboD 92",voňafka:-)
HDi-Hodně dobrá investice |
|
Návrat nahoru |
|
|
Majk.Z
|
Zaslal: po srpen 31, 2009 9:06 pm Předmět: |
|
|
Golden_cz napsal: | jo,jo už vím,akorát srazit tu pístnici s toho držáku to je teda mazec |
Což, srazit to není zas až tak problém. Horší je nacpat pístnici zpět do kulopera. Když je tam kulopero už namontované, tak se pístnice nedá vytáhnout, protože klouže, když se to povede povytáhnout a nasadit na to kulopero, tak se to tam s tím kuloperem zas nevejde do podběhu... Povedlo se mi i vytáhnout poloosy z diferáku, takže mi vychcal olej...
Já to snad dělal poprvé a naposledy. To bylo poprvé (a zatím naposledy), co jsem nadával na francouze a jejich techniku.
JiRaY: Osobně bych to raději vyndal, očistil rez kartáčem s kovovými štětinami a namazal bitumenem. Přijde mi to bezpečnější.
Jinak, když jsem byl před rokem na dofuku koulí v Příbrami, tak chlápek říkal, že to chce tam kápnout olej. Já ho tam kápnul, ale je fakt, že to moc nepomohlo a jelikož už jsem měl to měl pod gumou chycený rzí, tak to postupovalo pořád dál, až by to jednou letělo. _________________
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Golden_cz
|
Zaslal: st září 23, 2009 3:29 pm Předmět: |
|
|
Zdravím operace zdárně dokončena ,vyměnil jsem jak držáky tak pístnice a šlo to docela dobře akorát jsem spasoval držák a pistnici do kupy je to lepší práce.Pístnice jsem měnil protože starý po proplachu začali chcát.Akorát mě zarazilo že na každý straně byly v haji manžety na stabilizačních tyčkách,ale jen nahoře.Tak jsem dal nový snad to bude už dobrý.Jinak držáky jsem pořádně namázl z vrchu i zespode bitumenem a nešetřil jsem.Snad už to auto přežijou...... _________________ Citroen Xantia 1.9TD VSX /1994 |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|