Xantiaclub - Vše co jste chtěli vědět, ale báli jste se zeptat

Obsah fóra Xantiaclub
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Startovani... ?
Jdi na stránku 1, 2  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Xantiaclub :: Xantia - Xantia kombi archiv
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DeX

PříspěvekZaslal: ne březen 18, 2007 9:57 pm    Předmět: Startovani... ? Citovat

kucí pomoooc
Dnes me muj mazel pekne vypekl, kdyz jsem cely nadseny chtel odjet od tchyne, tak jsem nenastartoval Sad
Otocim klickem vsechno se normalne rozsviti zacne hrat radio, ale kdyz otocim klickem do startovaci polohy tak nic ani tuk Sad
Nevite jestli to bude na vymenu celeho starteru nebo jen nejaka blbost?
Dik za rady

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lewkins

PříspěvekZaslal: po březen 19, 2007 4:40 pm    Předmět: Citovat

S nejvetsi pravdepodobnosti uhliky. Pak by to moh bejt jeste silovej kontakt na pastorku.
Dotaz...pri posunuti klicku do treti polohy-startovani vsechno zhasne(kontrolky, ne spotrebice) nebo to sviti dal a jen netoci starter???
DeX

PříspěvekZaslal: po březen 19, 2007 5:29 pm    Předmět: Citovat

Pri startovani neco zhasne ne vse. ktere presne nevim 100% zhasne dobijeni Embarassed , ale ostatni nevim a stejny stav ted neodskousim rano i odpoledne sem zas nastartoval v poho.
Vyndaval uz nekdo starter? prej to je porod Sad

sima

PříspěvekZaslal: po březen 19, 2007 8:47 pm    Předmět: Citovat

Dexi já loni taky ani uk-startér prostě neotočil,musel jsem po něm lehce klepnout...a pak zase šel.Už jsem ho chtěl dát k repasi-cca 1500kč,ale pak jsem se vypjal k výkonu a startér vyndal a částečně rozdělal,ale jen abych se dostal dovnitř,jednotlivé díly jsem venku neměl.Vyfoukal jsem ho,bylo tam svinstva černého moooc...Dal zpátky a světe div se šlape jak hodinky už od léta.Demontáž startéru?Zděláš vzducháč,dobré světlo,tenké klíče,račny atd. a trochu si pokřivíš ruce,ale jde to.Myslím že podruhé by to už byla pro mě hračka.Startér drží v bloku myslím že jen 3 dlouhé šrouby(opravdu si nejsem jist,jestli nejsou ty šrouby na imbus,to bych kecal) a pak musíš povolit dva kontakty na startéru-očka a jde ven,vlastně žádná hrůza,celkem v poho.Jen k těm "očkám" od káblíku na startér je horší přístup.Pokud startér nikdo nedělal,tak musíš odvrtat nýtek,který je tam na prd,startér drží pohromadě ještě pevně šroubky-a jsi v něm...Jak říkám,jen jsem ho vyfoukal,bohužel jsem neměl vzduch,takže do živých,byl jsem jak kominík Cool,uvidíš jestli ti to pomůže.Šel jsem na demontáž "naslepo" bez jakékoliv dokumentace,takže to celkem jde.
DeX

PříspěvekZaslal: po březen 19, 2007 9:48 pm    Předmět: Citovat

obavam se ze jsem nekde zaslechl ze u HDi je starter za motorem a je to tak na 3h ho jenom vyndat Sad

Dařby

PříspěvekZaslal: út březen 20, 2007 9:27 am    Předmět: Citovat

Zkontroluj pojistku F2 v pojistkové skříni u řidiče. Měl jsem podobnou závavu (podle toho jak se projevovala - všechno se tvářilo OK jen nešlo nastartovat, starter se nepohnul). více http://www.xantiaclub.cz/forum/viewtopic.php?p=1065[/url]
lewkins

PříspěvekZaslal: út březen 20, 2007 5:28 pm    Předmět: Citovat

Tak mi to nedalo a byl jsem se podivat. U meho HDI je starter zepredu od chladice jako asi u vetsiny nasich aut.
Vyndat by ho nemel bejt problem. Jak bylo psano vyse, sundej bednu s filtrem, plastovej dekl motoru, hadici privodu vzduchu od intercoleru a starter mas pred sebou. Pred nim je jeste kabelovej svazek ulozenej v plastovym korytku, ale jde s tim hejbat. Starter je chycenej na trech imbusech(tusim ze c.8 ), z nichz jeden je z druhy strany jistenej jeste matici. No a jak uz tu bylo popisovano simou odpojit silovej kablik od baterie a ovladaci kablik od spinaci skrinky. Pak jeszka vytahni z klece ven. Doporucoval bych nejdriv odpojit baterku nebo se pri tom jeste naucis svaret...
Jooo a jedna poznamka. Na starter nedoporucuju klepat...teda asopon na telo motoru. Magnety statoru jsou tam totiz prilepeny na tom plechovym obalu. Kdysi jsem byl linej vyndat starter u sve XM, tak jsem do toho parkrat klepnul...nasledne jsem shanjel celej novej stator i s obalem. Kdyz uz klepat, tak do ty litiny(prevodovky) starteru. Ono to stejne pomuze tak dvakrat, trikrat a stejne musi mrcha ven...
DeX

PříspěvekZaslal: pá březen 23, 2007 4:42 pm    Předmět: Citovat

Tak starter byl venku, vycisten, promazan, uhliky sou asi polovicni na stole funkcni jezdil jsem 4 dny a v poho. Dnes odpoledne sednu a zas ani tuk asi 5x nic potom se starter mirne typnul bych asi 1/2 - 3/4 otacky line prevalil a nic potom 3 x ani tuk a dalsi pokus uz navrk. ?! Mad
Tak a kde ted hledat chybu ?

sima

PříspěvekZaslal: pá březen 23, 2007 9:09 pm    Předmět: Citovat

Když nepomohlo pročištění tak repasi startéru,nejen výměnu uhlíků,ale repasi a mělo by to snad být OK ne?Najít někoho,kdo dělá jen tyhle věci-startéry a altíky,u nás to dělá za 1500kč.Jinak když to netočí zkusil bych poklepat na startér,nemusíš se bát,uhlíky tak lehce neodpadnou.Stačí jen poklepat třeba dřevěnou násadou šrubováku,zkusit víckrát a když natočí,tak je to startérem-repasi.
lewkins

PříspěvekZaslal: pá březen 23, 2007 9:16 pm    Předmět: Citovat

Muze byt jeste zanesena kotva(ta cast, ktery se dotykaj uhliky). Tim ze se uhliky obrusujou, zustava cast toho materialu na kotve...ten pak zkratuje jednotliva vinuti mezi sebou...
A nebo nejhorsi vec...nacaty samotny vinuti rotoru...
DeX

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2007 3:21 pm    Předmět: Citovat

Ne e psal jsem ze byl kompletne vycisten.
Zajimalo by me jestli by se dalo neco vycist na diagnostice nebo vubec nic.
A jeste jedna vec, jsou u vsech motorizaci stejne startery?
Repas by byl cenove zajimavej, ale jezdim denne do worku a nemam jinou moznost spojeni po dobu opravy Crying or Very sad

xantiak

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 10:37 am    Předmět: Citovat

No otázka je aby jsi pak měl čím jet do té práce.

Najdi si na www.elitecat.cz a zjistíš že tenhle startér je v hodněch dieslech třeba jako je i BX. Je tam 315 aut ve kterých je stejnej jako u 2.0 HDi.

*** Diag - Lexia3/PP2000 ****
DeX

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 10:53 am    Předmět: Citovat

kdyz ono to zase jezdi a startuje Smile
mozna bych sel i do noveho, ale furt si rikam jestli je to 100pro starterem zase dat pres 5kkc a zjistit ze to nepomohlo to bych Evil or Very Mad

sima

PříspěvekZaslal: st březen 28, 2007 11:53 am    Předmět: Citovat

DeX napsal:
kdyz ono to zase jezdi a startuje Smile
mozna bych sel i do noveho, ale furt si rikam jestli je to 100pro starterem zase dat pres 5kkc a zjistit ze to nepomohlo to bych Evil or Very Mad

Tak samo nic není jistého a nemožného u aut obzvl᚝,ale to že startér občas blbne je typický příznak opotřebování.V žádném případě bych nevyhazoval prachy za nový!Když ti ho šikovný člověk za 1500 udělá novým i s montáží a pokud bude čekat na uhlíky až po rozebrání,tak je to záležitost ráno dovézt a druhý den odpo hotovo.Někdy se holt člověk musí i bez auta obejít...
carp

PříspěvekZaslal: čt březen 29, 2007 12:53 pm    Předmět: Citovat

Kontakty na kablíkách jsi kontroloval a čistil? Vyzkoušej odpojit přívod od spínací skřínky(na starteru), napojit na konektor(starteru) jiný kablík a přiložením na + baterie zkoušet startovat jako klíčkem. Pokud bude starter makat normálně, je problém ve spínací skříòce. A co kontakty na baterce, nejsou uvolněné či zaoxidované?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Xantiaclub :: Xantia - Xantia kombi archiv Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: